Ремонт
Особености при ремонт на панелен апартамент

Особености при ремонт на панелен апартамент

Spread the love

Има ли разлики между панелното и тухленото строителство?

Панелен БлокПовечето млади хора свързват панелките с нещо остаряло, захабено, неподдържано. Но факт е, че санирането поне ги направи да изглеждат визуално по-добре. Има и млади хора, които са учили в профилирани училища за архитектура и геодезия и именно тези хора знаят, че инвестицията в панелен блок си заслужава сравнено с новото строителство, където нямаме ясен гарант за качество на изпълнение особено в България.

Не трябва да бъдем черногледи все пак и точно заради това монетата винаги има своите две страни. От една страна винаги ще има хора, които можем да определим като мошенници и такива, които са честни с околните. Тази статия има за цел да ви сподели няколко особености на ремонт на панелен апартамент, за да сте подготвени при консултация с коректна фирма за ремонти.

На първо място – шансовете някой да ви излъже са минимални, ако вие имате подплатени знания по дадената тема. Затова прочетете статията до нейния край!

Състояние на апартамента

Няма какво да се увърта, защото ние всички знаем, че общото състояние на едно недвижимо имущество е най-важната основа, на която един ремонт ще стъпи. Не е все едно да се кърти дюшеме и баня – с това само да се боядиса и освежи. Обърнете внимание именно на това първоначално състояние. 

Да кажем, че по наследство имате апартамент в панелен блок – какво следва да направите: консултирайте се поне с 2ма майстори и сравнете гледните точки. Сега, тук е момента да се отбележи, че майсторите дават гледна точка – а не налагат крайно мнение. Затова имайте благоразумието да не приемате всичко за чиста монета, а  да проучите особеностите на ремонта на панелен апартамент.

Ако имате приятели с опит – попитайте ги за съвет и мнение. Не знаете какво може да излезе като предложение, което да ви спести време и бюджет.

Електрически инсталации

Много важно е да се проверят професионално поставените електрически инсталации – защото те са приоритетни задачи за поемане, ако има проблем. Наравно с ел инсталациите е и газта, и ВиК подробностите, защото жилището трябва да бъде 100% обезопасено и да имате достъп до всички нужди на домакинството.

Ако има нужда – сменете таблото и бошоните, както и ключовете за включване-изключване на тока. Проверете бойлера и неговата гаранция. Ако има котел – задължително трябва да се обърне внимание и на него

Топло и хидроизолация

Супер важно е във вашия дом да ви бъде топло и по-възможност без влага. При ремонт на панелен апартамент – не спестявайте пари за посочените ремонтни дейности:

  • Електрическо и ВиК;
  • Топлоизолация;
  • Хидроизолация на терасите и ако сте на последен етаж – и на покрива;
  • Правилно фугиране на банята и лепене на плочки;
  • Равен под без неравности и несъвършенства.

Както сами се досещате – топлоизолацията пази  топло в дома ви, което автоматично може да ви намали и сметките за ток и отопление през зимата. Имайте това предвид и винаги проверявайте и сравнявайте това, което ви се споделя като препоръки при ремонт, защото не всеки е честен.

Дано тази статия ви е била полезна. Разбира се, възможно е да сме пропуснали нещо, но затова се подсигурете, че работите с правилната фирма за ремонт на панелен апартамент.

Facebook Comments