Ремонт
Какво трябва да знаем преди старта на ремонт в дома

Какво трябва да знаем преди старта на ремонт в дома

Spread the love

Не са малко хората, които със старта на по-топлото време и сезон се захващат със строителни, монтажни и къртачни дейности. Есента също е един от периодите, които позволяват подобен род дейности.

Често рано сутрин през уикенда и ние се будим от шума на къртене, разбиване, пробиване на отвори и дупки в стени, от съседите. Картинката е ясна започнали са нов ремонт.

Кога обаче ще настъпи момента, в който и вие ще се заемете със строеж, ремонт на жилището или други козметични… 

Подготвили сме ви кратка справка или така да се каже сверяване на часовника с последователността, която трябва да спазвате, ако планувате в скоро време да правите ремонт на дома, а все още сте начинаещ.

За всеки ремонт е нужна ясна представа и поетапното извършване на всяка ремонтна дейност. Строежните работи са свързани, както с груб строеж, така и с довършителни, допълнителни и козметични процедури. Всяка една от тях следва някакъв ход.

Добре е да знаете, че в ремонта всяка грешно предвидена стъпка, може да доведе до редица по-сериозни проблеми, а ако тук участва къртене, разбиване на стени, прекарване на тръби и кабели, къртене и събаряне на панели, пробиване на отвори и т.н. Грешки не се допускат.

При реконструкция на дома предвидете и ВиК. Всички дейности около прекарване на водопроводни тръби, монтаж и демонтаж са от изключително значение за всяко обитавано жилище. Заложете на висококачествени материали и добра инсталация.

По сходен начин стои въпроса с прекарване на електрическата инсталация.

Много, живеят още в строени пред 20, 30 и повече години жилищни блокове. В тях не са предвидени европейските стандарти на модерно строителство, а това обяснява много от некачествено положените материали. С цел да осъвремените и пригодите дома по-европейски стандарти, трябва да прекарате електронната мрежа, а такава е свързана и с къртене.По време на ремонт и в модерното строителство е прието повечето тръби и инсталации да бъдат прекарвани под подовата замазка, в стени или по тавани. За целта къртене на замазка е добра идея, при това се извършва качествено, бързо и практично от фирми по къртене.

Facebook Comments