Избор на мокет за офис среда

Spread the love

Луксозните килими и мокети са чудесно допълнение към всяка стая в дома. Те са практични, топли, удобни и осигуряват омекотяване върху плочки или дървени подове. Те също така добавят художествена стойност към стаята, създавайки добре балансирано пространство. Изборът на правилната форма и размер за мокет се различава при всяка стая във вашия дом; като се вземат предвид размерите на стаята, нейния дизайн и нейното използване. Дискусията тук обаче, ще се фокусира основно върху избора на офис мокет.

Мокет за домашен офис или за офис помещението на компанията

Домашните офиси изискват постелки, килими и мокети се избират по един критерии, а тези за офиса на компанята, по съвсем друг. В домашният офис търсите уют, търсите приятни цветове за вас самите, докато в офиса на компанията може да е по-сложно, защото се вземат предвид визията на компанията, логото, клиентите, и т.н.

Има обаче и общи характеристки, изборът трябва да е свързан с комбинацията на бюрото и стола. В домашната атмосфера, имате възможност да подредите стаята и да сложите мокет като го поставите най-малко под предната част на бюрото и изцяло под стола.

Добре обмисленото поставяне на мокета създава удобно пространство за работа, но също така предотвратява плъзгането на столове по ръбовете на килима, което не само дразни, но може да повреди свързването на килима. Когато работите използвайте неплъзгаща се подложка под мокета, за да сте сигурни, че той остава на мястото си, докато столът се влачи върху него.   

Изберете мокет с нисък косъм

Килимите с нисък косъм позволяват по-лесно придвижване на офис столове с колела и по-добро настаняване на тежко офис оборудване и мебели. Избягвайте дебели рошави стилове, като берберски килими, и вместо това изберете килим с ръчно възли с височина на купчина 6 мм или по-малко.  Мокетите с нисък косъм също са много по-лесни за почистване, прекарването им с прахосмукачка всяка седмица или две е достатъчно, за да ги поддържате в добро състояние.

Изберете мокет според подходящ материал

Когато избирате мокет за офиса, е важно да вземете предвид здрав материал, който ще издържи на движението на столове и редовното движение на краката. Най-добре е да избягвате деликатни материали като коприна, бамбукова коприна или изкуствени материали, тъй като те са податливи на смачкване. Вълната е перфектен вариант, тъй като се чува за носене, топла и мека на допир и има интелигентен външен вид, който е идеален за официален стил на домашен офис.

Мога ли да избера килим за офиса по мой-вкус?

Отговорът зависи от това, дали офисът е лично Ваш или на фирмата. В първият случай, вариантът е по-лесен, защото избирате декор според Вашето предпочитание. Създавате офис пространство, което е едновременно функционално и лично, предмет, с който ще обичате да живеете. Килимите могат да ви помогнат да зададете императивното настроение и комфорт, за да се съсредоточите върху работата. Поради това е важно да изберете цветни материали и модели, които извеждат най-доброто от вашето работно аз.

Някои хора се чувстват енергични, използвайки смели шарени килими, докато други се нуждаят от по-мек външен вид, за да се съсредоточат върху задачите. Освен това, ако срещате бизнес контакти в домашния си офис, важно е да вземете предвид впечатлението, което искате да оставите. Обикновените неутрални или тъмни или приглушени цветове ще придадат на помещението по-официален вид и правилната атмосфера за сериозни бизнес разговори.

Facebook Comments