Ремонт
Домашен майстор – кога да го наема?

Домашен майстор – кога да го наема?

Spread the love

Хей – хей! И ти си ли търсиш домашен майстор за новия ти проект?

Може би ще променяш нещо по офиса? Или ще сменят интериора и банята вкъщи? И аз като теб постоянно си записвам какво може да се подобри, какво да се ремонтира и какво може да изчака. Без значение дали си мъж, или жена, тази статия е оптимално полезна за всеки, защото рано, или късно се сблъскваме с необходимостта да наемем квалифициран домашен майстор. 

Най-често майстор се вика за детайли по стените, фугиране на бани, теч, свързване на контакти и котлони, дограма, ремонт на покрива или хидроизолация на тераса. Моят случай се припокрива с доста, а собствениците на жилище в бели тонове – ще ме разберат на 100%. Моето жилище е бяло с леки нюанси на сиво. Познайте колко отпечатъци има! Ако имате дете – знаете. Както се казва – можете да ми съчувствате. Няма детски рисунки по стената, нито пък пръсти, но при нанасянето доста се захабиха стените. Чак пък толко? 

За онези, които наистина ценят и обичат дома, в който живеят и помещението, в което работят – най-вероятно е познато усещането, докато прекарвате стол или пускате прахосмукачка – да жулнете някое ъгълче или да свалите малко от боята. Антрето винаги е най-потърпевшо, защото просто всеки минава, удря, оставя покупки, мята ключове, сваля обувки… 

С няколко думи – ще ви трябва домашен майстор все някога, както на мен също ми е необходим. Но кога да го наемете?

След ремонта

Ако трябва да дам съвет на база личен опит, домашен майстор се вика по няколко причини: належащ за оправяне проблем като теч, бушон, ел табло и инсталации, влага или при нужда от освежаване след основно нанасяне. При мен се наблюдава втората ситуация, защото има доста места по стените, които имат нужда от пребоядисване :). Това е нормално. Затова изчаках всичко да бъде пренесено, да се приключи с интериорния дизайн и по-грубите предмети и обекти, за да мога спокойно да повикам домашен майстор. 

Лично аз, под домашен майстор подразбирам човек, специалист в сферата си на развитие, който може да ми помогне с даден строителен процес или ремонтен такъв. Например, за пребоядисване на детайли или за подмяна на контактните ключове, или за монтаж на спални, секции и скринове. 

В зависимост от твоите нужди и особености на жилището – то ще ти трябва конкретен домашен майстор. Има хора, които се ориентират към много специфични строителни и ремонтни ниши и услуги. Трябва да прецениш какво точно искаш да направиш и разбира се какъв би бил един ориентировъчен бюджет.

Освежаване или основен ремонт

Домашен майстор може да ти трябва и за основен ремонт, като ще го наемеш след неговото работно време, ако е ангажиран към някоя фирма, или ще идва частно при теб, ако е фрийлансър. Това все пак са подробности. Но важното тук е, че домашен майстор можеш да повикаш както за основен ремонт (след закупуване на жилище), така и за довършителни и ремонтни дейности след основен ремонт. Успех с това начинание и се въоръжи с търпение!

Facebook Comments