Как да изберете най-подходящия фитнес уред за дома

Spread the love

В днешно време все повече хора нямат възможност да посещават специализираните спортни центрове заради натовареното си ежедневие.

pegasus-primo-89501-1
Кростренажор Pegasus® Primo BC-89501

Тези от тях, които избират да поддържат форма у дома, са изправени пред предизвикателството да изберат подходящите домашни фитнес уреди. Не хвърляйте пари на вятъра за уреди, които само биха събирали прах у вас. Ето и как да изберете подходящото фитнес оборудване спрямо нуждите ви:

Крос тренажор

Ако сте още начинаещи и тепърва ще започвате да оборудвате вашия домашен фитнес, ви предлагаме да започнете с един от най-популярните, но в същото време и най-ефективни уреди – крос тренажора. Това е идеален вариант за хората, които нямат много опит в тренировките, както и за тези, които имат проблеми с коленете, глезените или гърба, или смятат, че тичането е неудобно или болезнено.

Бягаща пътека

Ако имате място, бягащата пътека може да бъде страхотно кардио оборудване, което да имате у дома. Търсете издръжливостта преди всичко останало, като трябва да знаете, че този тип домашни фитнес уреди не са евтини. Инвестирането в нещо със силни отзиви за дълготрайност с минимален ремонт обаче ще ви даде солидна възвръщаемост на инвестицията. Друго важно нещо, което трябва да имате предвид, ако искате да вървите бързо, е да проверите капацитета на скоростта на машината. Способността за наклон и симулиране на хълмове също е страхотно предимство и доста стандартно.

Гири

Много хора обичат силовите тренировки с гири благодарение на тяхната гъвкавост. Въпреки че можете да ги използвате като свободни тежести, гирите могат лесно да се завъртат и да ги използвате за различни упражнения. Ако правите много движения като самолети и тренирате по-често с гири, ще искате да закупите три или четири стандартни тежести. Много важно нещо, което трябва да имате предвид тук обаче, е подът в стаята, в която ще тренирате. Гирите често са направени от чугун, който макар и невероятно издръжлив, може да повреди настилката, ако с тях се борави грубо. Хубавото е, че някои от тях разполагат винилно покритие, за да предпазите подовата ви настилка.

Rowing machine
Гребен тренажор DKN® Air Rower R‑320

Гребни тренажори

Подобно на тренировката с крос тренажора, гребането е упражнение с ниско въздействие, което е насочено към няколко различни мускулни групи. Някои от тези уреди са проектирани така, че да се чувствате сякаш гребете във водата, а не във вашата домашна фитнес зала.

Батут

Скачането на батут не само изгаря калории, но може да осигури и по-добра тренировка от бягането по отношение на мускулното участие и консумацията на кислород и въздействието върху ставите ви. Освен това е забавно и може да включите и децата си в тренировката. Физическата активност е полезна за здравето им, а освен това по този начин ще ангажирате и вниманието им.

Постелка за йога

Ако в момента нямате бюджет за по-скъпи домашни фитнес уреди, това не трябва да ви отказва. Достатъчна ви е само една постелка за йога, за да можете да изпълнявате стотици упражнения безопасно и удобно. Можете да имате невероятно ефективни тренировки у дома със собственото си телесно тегло. Все пак, ако имате някакви алергии, трябва да обърнете внимание и на материалите, от които се изработват постелките, и да изберете подходящата за вас.

Ако все още се колебаете на какво да се спрете, помислете какво обичате да използвате във фитнеса, където тренирате. След това се опитайте да вземете същия уред или нещо възможно най-близо до него.

Facebook Comments