Имоти
Каква роля има местоположението при продажба на имот

Каква роля има местоположението при продажба на имот

Spread the love

Преди покупката на нови жилище съществуват редица въпроси, отговорите, на които са важни за всеки купувач.

Едва, след като имате достатъчно информация около разположение на имота, състояние, събрали сте достатъчно.

Има много случай, в които предприемача подценява факта, а сега е може би най-важния момент, в който да поговорите за всичко това. Ето и една част от нещата, над които следва да обърнете внимание преди самата покупко-продажба да е реализирана или оставена в недовършен проект:

Сред главните моменти, които могат да покачат или занижат цената на имота е разположението и етажната собственост; това с какъв изглед е предлагания дом; кой да е вашият етаж, ако става дума за жилищен апартамент; какви ще са предимствата и недостатъците на имота.

При ниските етажи на апартаменти, изпъкват повече минуси –  в домовете разположени по ниските етажи въздухът е по замърсен от този на високо изложените. Това се дължи на прахта по улиците, която се вдига от голямото движение, трафика и изгорелите газове от автомобили. На второ място ниско разположените апартаменти крият по-голям риск от нападения, кражби и престъпления от общ характер. Не са малко и жилищни блокове изцяло в метални решетки на първите етажи, но това не е подходящ избор за семейства с малки деца.

Второстепенни фактори – шумът от улицата през деня и през нощта е съпроводен от детски плач и писъци, шум от паркираните автомобили, алармени сигнали. Тези вредни и дразнещи неща се усещат най-осезаемо на първия и втория етаж на апартаменти.

Голямо предимство е, че за апартамент на долните етажи, няма да имате разходи за асансьор, а и ако имате малко дете, то с изнасяне на количката, също няма да има ядове.В случаи, че апартаментът е разположен до малък парк или градинка, изборът ще е добър, но гледа ли към търговски магазин, автосервиз, паркинг, изборът може да е съпътстван с редица проблеми в последствие.

За апартаменти намиращи се по високите етажи проблеми като ред с чистотата във входа, мръсен въздух и шум от вън няма да са така осезаеми. Наред с това може да имате красива панорама от вашият апартамент, към града или към някоя градинка, река или планина. Проблемите могат да са насочени към асансьор в моменти, когато не работи или с теч на покрива, което е характерно за старите сгради.

Сред недостатъците на най-високите етажи е трудността при наличие на пожар и съпътстващата евакуация; прекарване на вода за гасене на пожара и т.н. В случаи, че в жилищната сграда има вентилацията, то силните горещини през лятото няма да са така осезаеми.

Предимство на най-горния етажен апартамент е липсата на шум от скачане, говорене, ходене на съседи.

Като цяло от трите типа апартамент ниски, високи и средни, последните са най-актуални и търсени. Дори може да се каже, че те поместват плюсовете на другите два вида и пресъздават съвсем малка част от минусите им. Средно разположените апартаменти имат само един недостатък и той е в това, че от всякъде са заобиколени от съседи. Апартамент на средно ниво държи и най-висока цена на пазара за имоти.

Facebook Comments